Dubbelhäftande tejp & Monteringstejp

Dubbelhäftande tejp & Monteringstejp

"Valet av en dubbelhäftande tejp kan ofta vara komplext. Det finns ett antal nyckelfaktorer som är avgörande. Ska tejpen sitta inom- eller utomhus? Vilken typ av ytor ska sammanfogas? "

Ämnet är stort och det finns en uppsjö av olika dubbelhäftande tejper. Syftet är relativt enkelt, att sammanfoga två ytor, tillfälligt eller permanent. En dubbelhäftande tejp består vanligtvis av en film eller skum-material som är belagt med självhäftande material på båda sidor. Materialet som vi benämner film- eller skum ovan kallas i fackspråk för ”bärare”. Dvs, materialet i mitten på själva tejpen.

Valet av en dubbelhäftande tejp kan ofta vara komplext. Det finns ett antal nyckelfaktorer som är avgörande. Ska tejpen sitta inom- eller utomhus? Vilken typ av ytor ska sammanfogas? Finns det ojämnheter som gör att den dubbelhäftande tejpen ska vara tjockare? Typ av häftämne Häftämne benämns som det självhäftande material som är belagt på båda sidorna av den dubbelhäftande tejpen. Slarvigt uttryckt ”lim”. Vanligast är akryl- respektive gummihäftämne. Ska man göra någon regel så används gummihäftämne med fördel inomhus. Akrylhäftämne är vanligast, mest för att fördelarna är flera. Häftämnet är åldrigsbeständigt, klarar av utomhus-miljö, högre temperaturintervall.

dubbelhäftande tejp monteringstejp

Oavsett val av dubbelhäftande monteringstejp är en förutsättning rena ytor. Hur väl en tejp håller är näst intill omöjligt att svara på. Det finns så många olika ytor och mängden tejp avgör också hur stor vikt tejpen klarar av. Säkerställ alltid att tejpen håller innan den belastas och i regel är svåra ytor såsom vissa plaster eller lackerade metaller svåra att sammanfoga.

Dubbelhäftande tissue-tejp

Detta är en tunn dubbelhäftande tejp som av avsedd för en rad olika ändamål. Sammanfoga papper, kartong och andra lättare applikationer. Tejpen är lätt att riva av för hand och har en snabb initial häftförmåga. Finns i en rad olika bredder.

> Länk till produkten

PE-Foam Monteringstejp

En monteringstejp som är 1mm tjock och tar upp ojämnheter mycket bra. Denna tejpen har ett brett användningsområde i allt från lister och emblem till bilar och båtar. Denna dubbelhäftande tejp är försett med akrylhäftämne som gör att den också klarar UV-ljus och utomhusapplikationer väl.

> Länk till produkten

Transparent akrylfoamtejp

En mycket stark dubbelhäftande tejp som är transparent. Utmärkt för applikationer där man vill skapa en osynlig fog om man sammanfogar glas eller andra transparenta material såsom plexi- eller akrylglas. Flera kunder använder denna tejpen för att fästa LED-belysningar och andra liknande installationer. Maximal styrka uppnås efter 72 timmar.

> Länk till produkten